De Havga

GPS wandelen op Kreta

Havga kloof

Actualisatie wandelboek.

34 Wandelingen op Oost Kreta

Update.

Schema gps aanvulling

in verband met omgeploegd land en hoog water. Bij waypointnummer 279 de dubbele stip linksaf omhoog. Hier is een nieuwe waypoint aangebracht.Het nieuwe punt is 506 staat voorbij de dubbele stip links omhoog op de coördinaten NB 35 4,194 en OL 25 38,939 op 623 meter hoogte. Bij nummer 282 heb je de keuze. Of je loopt omhoog met de ingang van het pad naar boven. De verstreken tijd is nu 1 uur en 15 minuten. Je loopt naar nummer 283 de keuze om naar het kerkje boven op de top te gaan. Verstreken tijd. 1 uur en 30 minuten. Als je weer beneden bent, of nog bent ga je bij punt 284, bij de grote wilde Cypresse rechts olijfgaard in. Hier staat een nieuw waypoint. Waypoint nummer 507 Verlaat hier de olijfgaard en ga het dal in. De coördinaten zijn NB 35 4,175 en OL 25 38,671 op een hoogte van 692 meter.

Einde actualisering

De Havgakloof

Het hoogste punt dat we vandaag gaan bereiken.

Kerkje op de top, met het uitzicht over Ierapetra en het Bramian stuwmeer.

De Havga kloof wandeling.

De Havgakloof

We rijden met de auto naar het bergdorp. Het dorp biedt een geweldig uitzicht over het vlakke kustgebied bij Ierapetra. Je kunt als je weet waar je moet zoeken het grote stuwmeer boven Ierapetra zien liggen. Het gebied heeft een eigenaardige vorm van gigantische keien. Er staan vele keien rechtop, meters hoog, het lijkt alsof ze hier zo zijn neergezet, keurig door elkaar gerangschikt. We rijden naar de begraafplaats hier begint onze wandeling. De wandeling is niet te zwaar. Een lieflijk kloofje en een mono pad. Boven klimmen we naar een kerkje dat op een kei ligt. Zie de afbeeldingen. We lopen via het bos weer terug naar de auto. De hele wandeling duurt maximaal vier uurtjes.

De Havgakloof

De Havga kloof is een korte wijde hoge kloof. Deze wandeling kunt u gerust na een keertje uitslapen doen.Deze uitdaging is niet zo ver met de auto rijden. Hij is ook goed te doen met kinderen. Indien die kunnen lopen. Er staan volop blauwe stippen, we hebben een zeer goede beschrijving met afbeeldingen en we hebben de GPS coördinaten voor u.

De Havgakloof

Na een stukje bergje op lopen, en horizontaal langzaam stijgend, komen we met onze link schouder langs een toch wel heel bezienswaardige rotswand. We lopen om deze merkwaardige rots heen en klimmen naar boven. Het klimwerk is niet echt moeilijk. Papas, dit zijn Grieks Orthodoxe paters, maken deze tippel bijna dagelijks.

Eenmaal boven. Het is eigenlijk een eitje dat klauterwerk, duurde slechts 15 minuten. let wel op voor de grote spelonken. Haaks in de rots.

De Havgakloof

Boven op de rots, bij, natuurlijk, een heel oud kerkje hebben we een prachtig uitzicht over Ierapetra en Gra Liga. Ierapetra herken je aan het salmiakje. Aan de rechter kant in het zuiden zie je duidelijk de haven en het fort. Van Gra Liga zie je het westland van Kreta. Ik weet niet waar ze meer tomatenkassen hebben, in NL zuidwestelijk van Den Haag of hier op Kreta.

De Havgakloof

De Havga kloof is een brede kloof met veel dennen. Als je de bergtop weer verlaten hebt, kan je vanuit het dal van onderen goed zien wat dit taartje nou eigenlijk was. Zo te zien is het een gladde rots met gleuven. Mooie prestatie. Deze fantastische wandeling is een van de kleinere wandelingen van maximaal 4 uur. De hele wandeling is beschilderd met blauwe punten. Easy going. Neem voor de duidelijkheid mijn wandelboekje mee.

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelgidsKreta
Wandelgids

Deze pagina delen