Xeroskampos

GPS wandelen op Kreta

Xeroskampos.

In het uiterste oosten van Kreta.

Helemaal aan het einde van ons eiland in het oosten, gelegen onder het midden. Ligt een fantastisch plekje. De hemel op aarde, maar ja, wel een eindje weg. Aan de zuidelijke oostkust ligt maar een dorpje. In de ruime heuvels verspreidt over de glooïngen van het kustlandschap. De rust is overweldigend. De zee strekt zich uit richting Rhodos en Turkije. Na het ontbijt vertrekt u met de auto via Analipsi naar Xeroskampos. Naar het einde van de wereld.

xeroskampos001

Deze wandeling begint halverwege de enkele jaren geleden aangelegde weg. We duiken hier de Irini kloof in. Een reusachtige kloof, vrij breed en indrukwekkend. We dalen hem langzaam af en komen uiteindelijk aan het baaitje van Agia Irini. We nemen een duik in het verfrissende baaitje.

xeroskampos001

Na de pauze keren we terug landinwaards en lopen het monopad naar het noorden om in Xeroskampos uit te komen. We verlaten het strand en lopen omhoog. De moeilijkste delen is het klimmen over de kleine rotsen en keien. Deze uitlopers van de bergen in zee, zien er uit als landtongen die de zee op sleurpen. Na het zwaarste gedeelte hebben we een flink eind om uit te wandelen. Na de tweede heuvelrug, zien we Xeroskampos in de verte liggen.

xeroskampos001

De wandeling inclusief klauterwerk duurt totaal maximaal 6 uur. En daar wacht dan weer de blauwe zee. Na een verfrissende duik kunt u op verschillende manieren uw avond doorbrengen.

Deze wandeling is nog niet volledig uitgewerkt.

xeroskampos001

Wandelen bij Xeroskampos. Het einde van de wereld.

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelgidsKreta
Wandelgids

Deze pagina delen