Sarakinas

GPS wandelen op Kreta

Sarakinas faranggi

De Sarakini of ook wel de Sarakinas Kloof is een spektakel in de Kretenzer natuur.

Actueel m.b.t. Boekje

Er zijn nu meer handgrepen geplaatst. Er zijn voet treden uitgeslepen uit de rotsen om je houvast te geven.

Einde update.

Door de Sarakinikloof klauteren.

Het is een spektakel in de Kretenzer natuur. Zeker voor ouders met jonge kinderen, vanaf 4 jaar. Je helpt de kinderen over de grote rotsen door ze op te tillen en door te geven.

sarakina_entree

De Sarakinikloof de Faranggi Sarakinas ook wel Sarakinas kloof is een spannende Eftelingachtige Kloof. We hebben twee varianten. De meest populaire versie. Deze is kort en goed met kinderen te doen. De lange versie. Hiervoor heb je wel wat meer ervaring nodig.

Waarschuwing.

Als een van de deelnemers het te gevaarlijk vindt ga dan weer terug.

Er kunnen plotseling angsten ontstaan, neem eerst even een lange pauze en geniet van de stilte. Als het dan nog niet gaat, ga dan terug naar het begin van de wandeling.

sarakina_slim_omhoog

Het is wel een van de leukere kloven bij ons in de buurt. Vorig jaar is hij geheel aangepast aan de veiligheidseisen van deze tijd. Er zijn beugels aan de wanden bevestigd. Met slijptollen zijn er uit de grote rotsblokken voetsteunen geslepen. Vooral in het voorjaar staat er vaak nog water in de kloof. Je waad dan tot je middel door het water. Echt een aanrader voor ouders met kinderen.

sarakina_waterval

De meest populaire versie.

Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar Ierapetra, dan via Mirtos en Mithi naar de Sarakini Kloof. Deze wandeling begint rustig in de rivierbedding bij de stuwdam. Op de moeilijkste delen klauteren we op de reusachtige rotsblokken en klimmen over rotsen en keien. Na het zwaarste gedeelte hebben we een flink eind om relaxed uit te wandelen. De gehele wandeling inclusief klauterwerk duurt totaal maximaal 4 uur. Voor de mooi weer wandelaars hebben we de korte versie anderhalf tot twee uur.

sarakina_door_het_water

De lange variant.

We rijden met de auto vanaf de nationale weg tot de oostkant van de brug bij Mirtos. We nemen de weg parallel aan de rivierbedding tot voorbij de antieke brug. Hier parkeren we de auto en volgen de rivierbedding. Als we voorbij de eerste obstakels van rood bruine rotsen zijn gekomen klimmen we aan de linkerkant het dal uit en lopen over de landweg naar de stuwdam om daar aan de populaire versie te beginnen. Voor details verwijs ik naar het wandelboek oost Kreta.

sarakina_pauze

Nadat we bovenaan rechtsaf weer de asfaltweg bereikt hebben hebben we een mooi stuk om uit te wandelen. En daar wacht dan weer de blauwe zee. Na een verfrissende duik kunt u op verschillende manieren uw avond doorbrengen. Avond Suggestie. Naar de stad Ierapetra. U bezoekt het oude centrum van Ierapetra en de boulevard. Het is hier erg gezellig. We hebben een aantal voortreffelijke restaurants voor u op het oog. Bijvoorbeeld Gorgona en Napoleon.

sarakina_water

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelgidsKreta
Wandelgids

Deze pagina delen