Metaxochori.

GPS wandelen op Kreta

Metaxochori rondwandeling

Actueel Boekje update

Momenteel zijn er geen updates over deze wandeling.

De track start boven het heel kleine dorpje Metaxochori. Het dorp is niet ver van de kloof met vale gieren. Op de foto zoeken we de juiste paden uit. Metaxochori is een vreemde moeilijk uit te spreken naam voor Hollanders en Belgen.

wegwijzer

Wandelen bij Metaxochori tussen twee massieven. De wandeling in dit deel van zuidoost Kreta is een echt spannende wandeling. Het is een heerlijke wandeling door het bos en aan de rand van een kloof. De eerste kilometers zijn iets zwaar. Onze route zoals wij hem sinds kort lopen begint met een korte stijging. Vervolgens passeren we het dorpje Metaxochori en lopen langs een de zuidzijde van de kloof.

Een bos met ruimte

Ben je eenmaal boven aan de kloof, dan volgt een heerlijke boswandeling door het hoogland. Het heeft wat weg van zuid Frankrijk met rots-tuintjes in de bergen. Tussen het geheel door staan nog volop dennen, die het dal en de hellingen een bos-karakter geven. Het ziet er hier allemaal natuurlijk uit. Na een flinke wandeling omhoog en een stuk horizontaal onder de schaduw van het bos komen we bij de driesprong.

Rotspaden

Nu is het nog een uur naar Selakano, voor de lunch. Onze waardin Stella is een pittige tante en heeft alles in de hand. Haar leeftijd valt moeilijk te schatten. Ze verzorgt voor ons een zeer appetijtelijke omelet met geitenkaas, aardappelen, lemoni, uien en zout mmmmmm.

Massief

Na de lunch

die weer dik een siga siga uur duurde gingen we zeer voldaan en volledig uitgerust op pad.

Onze pick nick plaats

We wandelen voort via een heerlijk welriekend dennenbos en genieten van de ongelooflijke vergezichten. We zitten hoog en koel. Omdat we toch op zo'n 800 meter boven zeeniveau lopen valt het ook goed te doen in de maanden juli en augustus. Nu is het hoogzomer, en we doen het op ons gemakkie. Een van onze wandelaars is de zeventig reeds gepasseerd. We hoeven niet te wachten, alles verloopt vlot! Petje af voor deze man! Zodra je het dal in zakt voel je de temperaturen omhoog gaan.

Hier staan ook rode stippen

De toegangsweg naar loopt via Christos

De temperaturen zijn hoog. In het dal 35° en boven op de berg 28° Celsius. Er is altijd een beetje wind. En door een lichtelijk briesje verkoel je aangenaam. We drinken voor we vertrekken een liter water en tijdens de wandeling is het pappen en nathouden.

Stevig de pas erin

Distels

Wandelen door de natuur in omgeving van het kerkje Metaxochori. De wandeling is hoog boven de Libische Zee.

De kloof

Onderstaande plaatjes zijn in de buurt gemaakt.

Het dorp Selakano

bewegwijzering

Het Selakano plateau

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelgidsKreta
Wandelgids

Deze pagina delen