Loes en Peter gooiden het roer om in 1995
Contact


De Metaxochori wandeling start boven het heel kleine dorpje Metaxochri.

de bergen boven Metaxochori
Wandelen bij Metaxochori tussen twee massieven. De wandeling in dit deel van zuidoost Kreta is een echt spannende wandeling. Het is een heerlijke wandeling door het bos en aan de rand van een kloof. De eerste kilometers zijn iets zwaar. Onze route zoals wij hem sinds kort lopen begint met een korte stijging. Vervolgens passeren we het dorpje Metaxochori en lopen langs een de zuidzijde van de kloof. Ben je eenmaal boven aan de kloof, dan volgt een heerlijke boswandeling door het hoogland. Het heeft wat weg van zuid Frankrijk met rots-tuintjes in de bergen. Tussen het geheel door staan nog volop dennen, die het dal en de hellingen een bos-karakter geven. Het ziet er hier allemaal natuurlijk uit. Na een flinke wandeling omhoog en een stuk horizontaal onder de schaduw van het bos komen we bij de driesprong. Nu is het nog een uur naar Selakano, voor de lunch. Onze waardin Stella is een pittige tante en heeft alles in de hand. Haar leeftijd valt moeilijk te schatten. Ze verzorgt voor ons een zeer appetijtelijke omelet met geitenkaas, aardappelen, lemoni, uien en zout jammie.

Na de lunch, die weer dik een siga siga uur

duurde gingen we zeer voldaan en volledig uitgerust op pad. We wandelen voort via een heerlijk welriekend dennenbos en genieten van de ongelooflijke vergezichten. We zitten hoog en koel. Omdat we toch op zo'n 800 meter boven zeeniveau lopen valt het ook goed te doen in de maanden juli en augustus. Nu is het hoogzomer, en we doen het op ons gemakkie. Een van onze wandelaars is de zeventig reeds gepasseerd. We hoeven niet te wachten, alles verloopt vlot! Petje af voor deze man! Zodra je het dal in zakt voel je de temperaturen omhoog gaan. De temperaturen zijn hoog: beneden +/- 35 en boven +/- 28 Celsius. Er is altijd een beetje wind. En door een lichtelijk briesje verkoel je aangenaam. We drinken voor we vertrekken een liter water en tijdens de wandeling is het pappen en nathouden.

Wandelen door de omgeving van het kerkje Metaxochori. De foto's van deze wandeling hoog boven de Libische Zee ziet u hier onder.

462

464

Onderstaande foto's zijn in de buurt gemaakt.

684

688

695

Als je zin hebt om enkele wandel ervaringen in het oosten van Kreta te bekijken klik dan op deze foto:
De mooiste wandelingen van Oost Kreta
Klik op bovenstaande foto: Wandelen en genieten in de natuur op Kreta

Contact met de schrijver:
Fotolink naar ons contactformulier