Mathokotasana

GPS wandelen op Kreta

Mathokotasana, Selakano.

Geen actualisatie.

Betreffende het boekje.

Omelet met geitenkaas en lemoni.

mathokotsana_sign

Deze wandeling Mathokotsana gaat door de bossen en is ook op GPS te doen.

Deze wandeling gaat door de kloof boven Christos, in het zuidoosten van Kreta. We parkeren onze auto onder het dorp in Males. Op de terugweg hoeven we dan niet het laatste eindje omhoog te lopen.

mathokotsana_uitzicht

In het dal tussen de twee massieven bezoeken we de vale gier. Als de familie thuis is kun je hier uren van genieten. Als je na tien minuten verder wilt start je echt aan een mooie boswandeling.

mathokotsana_centrum

De wandeling in dit deel van het eiland is niet echt een spannende wandeling. Het is gewoon een hele mooie relaxte wandeling door de bergen en de plantages rond Mathokotsana. De eerste kilometers zijn weliswaar iets zwaarder omdat de betonnen landweg eigenlijk alleen maar omhoog kronkelt naar de kloof.

mathokotsana_selakano_plateau

mathokotsana_sjef

mathokotsana_landweg

Aangekomen aan het einde van de korte kloof kun je het hele dal overzien. Uiteindelijk lopen we aan de overkant van het dal aan de rechterkant terug naar Males. Vandaar kun je deze kloof weer terug zien.

mathokotsana_wegwijzer_males

We gaan bij de afgrond de gedeeltelijk geasfalteerde wag linksaf naar Selakano. We eten bij Stella een heerlijke omelet met aardappelen en citroenen.

mathokotsana_ t_splitsing

De afbeelding van deze wandeling hoog boven de Libische Zee.

mathokotsana_de_zee

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelgidsKreta
Wandelgids

Deze pagina delen