Dafni.

GPS wandelen op Kreta

Romanika gebergte.

In het Orino gebergte naar het Romanika gebergte. In de ochtend vroeg eerst een bakkie en dan op pad.

Ruig wandelen

Dat betekent dat we door de natuur gaan. Zonder wegen en paden. Wel komen we hekken tegen. Daar moeten we overheen. We struinen door de lage harde begroeiing op 1000 meter boven zeeniveau. Het is een prachtige rondwandeling, een tracking door dorpen en heuvels.

Rondje vanuit Pefki naar Daphni en over de kam terug naar Pefki.

Wandelen door een geweldig hoogland boven Dafni naar het afgelegen bergdorpje Dafni dat aan de andere kant van de berg ligt en dan gaan we via link klauterwerk terug over de kam naar het zuiden dit is een flinke tippel.

Direct na het ontbijt vertrekken we richting Pefki. Daar laten we de auto staan. We klauteren gedeeltelijk door een ruige kloof omhoog. Na een spectaculair begin, niet te moeilijk maar wel prachtig, komen we uiteindelijk boven aan het Kartelmassief. Hier is het ruiger. Op de kam.

We klauteren een nog paar bergjes op en het lijkt wel of we gevangen zitten in een enorme haaientandenformatie, ruig en grillig gevormde tanden. Dit is het Romanika gebergte. Het is onderdeel van het Orino gebergte. Tussen de tanden door hoor je de wind zingen. We zitten exact op de scheiding van noord en zuid. Hoger kunnen we hier niet.

We zien in het dal Daphni liggen. Boven waait het verkoelend. We nemen een pauze. Na een spectaculaire afdaling komen we in Daphni. Hier op het plein lunchen we met ons zelf meegebrachte lunchpakketje.

In het kafenion kunnen we wel koffie of diktamus thee krijgen. De terugweg begint met over een schapenhek klimmen. Over een overgroeid schapenpad zoeken we onze weg, ruig tussen keien en lage begroeing door naar de zuidzijde. Na een glooiend landschap komen we bij een kloof.

Deze klimmen we naar beneden, naar onze auto terug.

De Dafni-wandeling is een hoogland-wandeling van maximaal 6 uur.

Deze wandeling heb ik slechts een paar keer gedaan. Deze heb ik nog niet perfect uitgewerkt. De omschrijvingen op deze site zijn dus ook nog niet helemaal volledig. De foto's van deze wandeling heb ik wel vast geplaatst. Als je hem wilt wandelen ga ik mee om de weg te wijzen. Geniet mee!

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelboekKreta
Wandelboek