Arwi

GPS wandelen op Kreta

De Kloof bij Arwi

Veel slangen en takken.

Vanaf de zee zijde rijd je simpelweg gewoon naar de ingang van de kloof. De ingang ligt bijna in het dorp. Als je de kloof inloopt krijg je al gauw te maken met een takken-bende. En daar tussendoor een wirwar van waterbuizen en slangen.

De Arwikloof

Takken en slangen.

De Arwikloof

Al gauw zie je de kloof die uittorent over het gezellige kustplaatsje Arwi.

De Arwikloof

We lopen tussen de plantages, met hier en daar enkele bananenplanten door.

De Arwikloof

Vanaf twee kanten kun je de kloof van binnen zien. Zonder touwen en ankers kun je een groot gedeelte van de spectaculaire kloof bekijken. Op de foto de ingang aan de zuidzijde.

De Arwikloof

De Kloof bij het kustplaatsje Arwi is zonder bergbeklimmers uitrusting slechts een klein stukje te doen.

De Arwikloof

De Arwikloof

Desalniettemin toch een aanrader. We hebben nog even geprobeerd om aan de linkerzijde van de kloof over het ravijn bovenop te lopen. Helaas. Dan moet je uiteindelijk toch de kloof weer in. Mijn advies, informeer bij de lokale alpinisten vereniging.

De Arwikloof

Lennart en Theo.

De Arwikloof

Een prachtige lichtspeling.

De Arwikloof

We gaan er weer uit en we gaan nu even boven kijken.

De Arwikloof

De dennenpoort over de weg is de afslag naar links.

Vanaf de noordkant. Als je de nationale weg tussen Ano Viannes richting Sidonia neemt zie je de kloof van verre. Neem de afslag en ga bij een bocht linksaf de landweg op. Deze afslag naar de landweg herken je doordat twee dennen een dak over de weg vormen. Ben je eenmaal in de kloof na een uurtje wandelen. Dan zie je aan de linkerwand de nesten van vale gieren.

De bostunnel

Neemt u hoge bergschoenen mee. De keien kunnen hard en puntig zijn, dus moet u stevige stugge zolen hebben. De afdalingen kunnen meer dan 10 meter stijl naar beneden zijn. Ankerogen zijn voor permanent gebruik geplaatst.

De Arwikloof

Deze wandeling is niet eenvoudig en moet met behulp van touwen gedaan worden. De moeilijkste delen met klimmen over rotsen en keien. Prachtige vergezichten tijdens de smalle doorgangen naar beneden. Soms zijn er afdalingen van 10 tot 12 meter die je als erkend abseiler moet overbruggen.

De Arwikloof

Er zijn stukken waar je je van de rotsen naar beneden kunt laten glijden, doch verzeker je terugreis. Een uitdaging dus. De wandeling inclusief klauterwerk duurt totaal maximaal 6 uur.

De Arwikloof

Het is een fantastische wandeling. Met ruige bosgedeelten. Off the beaten track!

De Arwikloof

De Arwikloof

Prachtige vergezichten.

De Arwikloof

In Arwi is het hier erg gezellig nagenieten. Een prachtig dorpje, weinig vertier, dus dat zoeken we op, goed eten en lekker zeetje. We hebben een voortreffelijk restaurantje gevonden. De uitgebreide keuze van mezees kunt u hier voortreffelijk uitproberen na een zware uitdaging.

home paginanaar_bovenvolgende pagina

contactformulier

Oost Kreta

WandelboekKreta
Wandelboek